Keramische tuintafels voor buiten

Laat u verassen door onze keramische tuintafels van het merk Dekton. Een Dekton tuintafel kenmerkt zich in een luxe uitstraling. Deze keramische tuintafels hebben een hoog gebruiksgemak en zijn daarom uitermate geschikt voor buitengebruik. De keramische tafels kunnen geleverd worden tot lengtes van 320 cm uit één keramisch blad. De maximale breedte kan ca. 140 cm bedragen.

Vraag direct meer informatie aan

keramische buitentafels
keramische buitentafels
dekton tuintafel
01

Soorten Dekton: kies de gewenste uitstraling van uw keramische tuintafel

U vindt bij ons een ruim aanbod aan soorten keramiek die wij op maat kunnen leveren. Ook de vorm van het keramische tuintafelblad bepaalt u zelf; rechthoekig, vierkant, rond, ovaal of een Deens ovale vorm behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn de Dekton tafelbladen leverbaar in zowel 12mm, 20mm of 30mm dikte. De verschillende types Dekton hebben allemaal een verschillende afwerking. Meer hierover is hieronder te vinden. In onze showroom zijn alle mogelijkheden te bekijken inclusief het aanbod aan onderstellen.

dekton tafels soorten

Eigenschappen van een Dekton tuintafel

 • Hoge krasbestendigheid
 • Vlekbestendigheid; zeer gemakkelijk schoon te houden
 • Hittebestendig

Afwerkingen keramische tuintafels

De diverse kleuren en types keramische tuintafelbladen zijn verschillend uitgevoerd. Kies zelf de gewenste kleur en look van uw tuintafel. De mogelijke afwerkingen van onze keramische tuintafels ziet u hieronder:

01
Zijdeglans afwerking
02
Matte afwerking
03
Gepolijst
04
Structuur
01.

Een subtiele glans zorgt voor een luxe uitstraling en laat het patroon mooi naar voren komen.

02.

Kies voor een type Dekton met een matte afwerking wanneer u een natuurlijke look wilt creëren.

 

03.

Met een gepolijst type Dekton zal de tafel enorm in het oog springen. deze types stralen één al al luxe uit.

04.

Een paar types Dekton hebben een natuurlijk ogend oppervlak met een subtiel reliëf, erg bijzonder.

Onderstellen op maat

Wij stemmen samen uw keramische tuintafel af: van de keus en afwerking van het tafelblad tot het type onderstel en de kleur coating ervan. Ieder onderstel wordt afgestemd op de lengte, breedte en het gewicht van de tafel. De kleur van de coating op het onderstel zorgt voor de finishing touch van uw tuintafel. Wij informeren u graag over ons aanbod en de mogelijkheden.

suar tuintafels

Bekijk onze tuinstoelen catalogus

Bijpassende tuinstoelen bij uw nieuwe keramische tuintafel? Bekijk dan onze catalogus via onderstaande button en neem contact met ons op voor meer informatie.

Tuinstoelen

Kom in contact met ons

Adres
Heeswijksestraat 21
5431 SB Cuijk (nabij Nijmegen/A73)
Nederland
Routebeschrijving
Openingstijden
Maandag – vrijdag
08.30 – 17.30 uur

Zaterdag
10.00 – 16.00 uur

 • Wanneer je op versturen drukt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Naast keramische tuintafels hebben wij ook:

Veelgestelde vragen over keramische tuintafels

 • Wat is keramiek?

  Keramiek is een composietmateriaal dat wordt gevormd door het verhitten van klei op hoge temperaturen. Dit proces, dat bekend staat als keramische verwerking, resulteert in een stevig en hard oppervlak dat bestand is tegen krassen, vlekken en hitte. Het biedt dus een uitstekende duurzaamheid en is gemakkelijk te onderhouden, waardoor keramische tafels ideaal zijn voor dagelijks gebruik.

 • Wat zijn de voordelen van een keramische tuintafels?
  • Duurzaamheid: Keramiek is een uiterst duurzaam materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, hitte en vorst.
  • Kleurvastheid: Het kleurenpalet van keramiek is breed en blijft jarenlang mooi, zonder te vervagen door blootstelling aan de zon.
  • Krasbestendigheid: Keramische tafelbladen zijn bestand tegen krassen en beschadigingen, waardoor ze er langdurig als nieuw uitzien.
  • Onderhoudsgemak: Keramiek is eenvoudig schoon te maken met een mild reinigingsmiddel en vereist weinig onderhoud.
 • Hoe onderhoud je een keramische tuintafel?
  • Reinigen: Maak het keramische tafelblad regelmatig schoon met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of spons. Vermijd het gebruik van schurende materialen of agressieve chemicaliën.
  • Bescherming: Gebruik onderzetters of placemats om krassen en vlekken op het tafelblad te voorkomen. Vermijd het plaatsen van hete voorwerpen rechtstreeks op het keramiek.
  • Afdekken: Als je de tuintafel gedurende lange perioden niet gebruikt, is het raadzaam om deze af te dekken met een beschermhoes om de levensduur te verlengen.
 • Hoe wordt een keramische tafelblad gemaakt?

  Het keramische tafelblad wordt gemaakt door een mengsel van klei, mineralen en pigmenten in een bepaalde vorm te gieten. Vervolgens wordt het geperst en gebakken op hoge temperaturen om de gewenste stevigheid en duurzaamheid te bereiken. Het oppervlak kan worden afgewerkt met verschillende texturen en patronen om een uniek uiterlijk te creëren.

 • In welke vormen is een keramische tuintafel mogelijk?

  Keramische tuintafels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder rechthoekig, rond, vierkant en ovaal. De keuze van de vorm hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte in uw tuin.

 • Is keramiek marmer?

  Nee, keramiek en marmer zijn twee verschillende materialen. Keramiek is een samengesteld materiaal dat wordt gemaakt door het bakken van keramisch poeder, terwijl marmer een natuursteen is die ontstaat door de kristallisatie van kalksteen onder hoge druk en temperatuur.

  Hoewel keramische tafels vaak een marmerachtige uitstraling hebben, is het belangrijk op te merken dat keramiek en marmer afzonderlijke materialen zijn met verschillende eigenschappen en productieprocessen.

 • Waarom kan een keramische tafel buiten staan?

  Keramiek is een zeer weerbestendig materiaal dat bestand is tegen extreme temperaturen, vochtigheid en UV-straling. Het is waterdicht en niet-poreus, waardoor het niet gevoelig is voor vlekken of verkleuring. Hierdoor kan een keramische tafel zonder problemen buiten staan en blijft deze in goede staat.

 • Wat zijn de nadelen van een keramische tuintafels?
  • Gewicht: Keramische tafels kunnen vrij zwaar zijn vanwege het gebruik van keramisch materiaal, waardoor ze moeilijker te verplaatsen zijn.
  • Kwetsbaarheid: Hoewel keramiek over het algemeen sterk is, kan het bij een harde impact breken of beschadigd raken.